doorzoek de site  
 
partner bedrijf  
 
Je bent hier: Home :: Project Controls

Project Controls

Project Controls gaat over het beheersen van projecten. Hoe zorg je er nu voor dat je een project binnen de gewenste kwaliteit, tijd en binnen budget realiseert?  

 

Het is fascinerend dat al vele jaren we met elkaar in staat zijn vele miljarden aan faalkosten jaarlijks uit te geven zonder dat wezenlijk iets verandert. We hebben al meer dan 50 jaar de meest fantastische instrumenten tot onze beschikking in zowel hardware en software om projecten goed te kunnen beheersen, we zijn hoger opgeleid dan ooit, we hebben makkelijker toegang tot data om van het verleden te leren. Toch lijkt het ons maar niet te lukken om complexe projecten te beheersen.   

 

De filosofie van Vijverberg is dat de projectbeheersing disciplines van elkaar afhankelijk zijn en met elkaar moeten leiden tot een optimale projectvoering: contract management, planning management, risico management, cost estimating & control, compliance en informatie management. De relatie tussen de projectbeheersing disciplines is weergegeven in de Project Controls Matrix.
 

Contract Management

Contract management gaat over het bewust kiezen van de contractvorm, die het beste past bij jouw project. Na ondertekening van het contract gaat het over het omgaan met wijzigingen van scope, tijd, geld en kwaliteit.  Stelt het contract je in staat om op een adequate manier de opvolging van je project te doen? Hoe zorg je ervoor dat je projectteam om kan gaan met het type contract? En hoe voorkom je een peperdure gang naar de rechtbank?

 

Planning Management

Plannen op projecten is méér dan alleen het achter elkaar plaatsen van activiteiten. Plannen gaat over het effectief inzetten van resources, het anticiperen op risico`s, het direct doorrekenen van effecten van wijzigingen, het inzichtelijk maken van verschillende scenario`s, het rapporteren van voortgang en het maken van gefundeerde voorspellingen. Kortom, plannen op projecten gaat over rendement en projectresultaat.
 

Risico Management

Risico’s en onzekerheden kunnen een enorme invloed hebben op het projectresultaat. Het omgaan met en anticiperen op zulke veranderende omstandigheden is de kunst van het risicomanagement. Tijdig schakelen en beheersmaatregelen nemen kan veel geld besparen.
 

Cost Estimating & Control

Wil je overleven dan zal je de uitgaven in de hand moeten houden. Vanaf de investeringsfase wil je al een goede balans vinden tussen de waarde, de uitgaven en je cash flow rekening houdend met de onzekerheden. Hoe ga je hierna om met de bewaking tijdens de uitvoering, meer- en minderwerk, kosten van tijdvertraging en de IFRS bij jaarafsluiting?

 

Information Management

Het uitwisselen van bestanden gaat met de hedendaagse techniek heel makkelijk en zeer snel. Het snel beschikken over de laatste versie van een document of het inzicht van de status van een document is daarentegen niet zo vanzelfsprekend. Het opleverdossier en de set as-built tekeningen blijven zonder organisatie altijd een hoofdpijndossier.

 

Vijverberg biedt een methode om bovenstaande processen in te zetten om grote projecten te beheersen. De status van de verschillende Project Controls disciplines wordt weergegeven in een dashboard met als resultaat dat u altijd beschikt over actuele stuurinformatie. 

Vijverberg Management Consultants
Hofplein 33
3011 AJ Rotterdam

 

E-mail: info@vijverberg.com
Website: www.vijverberg.com
Tel: +31 (0) 88 - 8008650